Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket god och annorlunda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på riset.
  2. Riv gurkan med ett rivjärn och lägg i ett durkslag. Tillsätt salt. Skär köttet i tuna skivor. Bryn köttet i oljan och krydorna ej kanelstången.
  3. Skiva den gula löken i skiver, tärna paprikan och aprikosen. Häll ner i stekpannan. Tillsätt vitlöken och champinjonerna. Häll i vatten, buljongen, salt, soja och kanelstång. Koka i 10 minuter eller tills köttet är färdigt under lock.
  4. Under tiden gör vi tillbehöret. Pressa ut vatten ur gurkan med en sked. Häll i en skål. Finhacka rödlöken blanda ner med yoghurt i skålen med gurka.
  5. Färdigt att serveras. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.