Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk köttgryta med kanel och couscous

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännade gryta som får mer smak om den får vila över natten i kylen

Ingredienser

Instruktioner

Hetta upp olja i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt hackad lök och vitlök och fräs den gyllenbrun några minuter. Tillsätt köttbitarna och stek ca 5 minuter. Tillsätt kanel, koriander och oregano och låt köttet fräsa med kryddorna. Häll på buljong, tärnade tomater och pressad citron. Låt sjuda i 45 minuter. Tillaga couscousen genom att hälla det heta vattnet över couscousen i en skål och täck sen med plastfolie. Låt stå i 15 minuter så att vattnet sugs upp. Tillsätt lite smör innan serveringen. Skopa upp couscousen i skålar och servera med köttet

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.