Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk kyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Locka gäster och familj med exotiska dorter och smaker från kyckling och ris på ett typiskt marockanskt sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka den gula löken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor gryta. Tillsätt lök, kikärter och 1 tsk salt och bryn i ca 5 minuter.
  2. Rör ner linser, tomatpuré och ½ msk spiskummin. Häll över buljongen och koka upp. Sätt ner värmen och låt grytan sjuda, rör om då och då tills linserna är mjuka och kikärtorna har ett visst tuggmotstånd, ca 40 minuter.
  3. Skär kycklingbrösten i 2 cm stora kuber, skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka tomaterna. Tillsätt kyckling, spenat, tomater, vitlök och ½ msk spiskummin till grytan när den har kokat i 40 minuter. Låt sjuda tills kycklingen är genomkokt, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp grytan på ett serveringsfat, strö över hackad persilja och servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.