Locka gäster och familj med exotiska dorter och smaker från kyckling och ris på ett typiskt marockanskt sätt.
Instruktioner
- Skala och hacka den gula löken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor gryta. Tillsätt lök, kikärter och 1 tsk salt och bryn i ca 5 minuter.
- Rör ner linser, tomatpuré och ½ msk spiskummin. Häll över buljongen och koka upp. Sätt ner värmen och låt grytan sjuda, rör om då och då tills linserna är mjuka och kikärtorna har ett visst tuggmotstånd, ca 40 minuter.
- Skär kycklingbrösten i 2 cm stora kuber, skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka tomaterna. Tillsätt kyckling, spenat, tomater, vitlök och ½ msk spiskummin till grytan när den har kokat i 40 minuter. Låt sjuda tills kycklingen är genomkokt, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp grytan på ett serveringsfat, strö över hackad persilja och servera med ris.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar