Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk kycklinggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En spännande kycklinggryta med marockansk smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Skölj och torka av dem. Gnid in bitarna med alla kryddorna. Bryn kycklingbitarna vackert gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem.
  2. Skala lökarna. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs allt på svag värme 8-10 minuter så att det blir mjukt och glansigt.
  3. Lägg tillbaka kycklingbitarna och tillsätt buljong, pressad citronsaft, koriander och fint strimlat citronskal. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 40-45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bjud couscous till.
  4. Tips! Vill du ha en tjockare sås, kan du reda av den med lite maizenaredning.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • NatalieEleni 4 januari 2010

    Det låter så himla gott. Detta ska jag prova nu i veckan :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.