En spännande kycklinggryta med marockansk smak!
Instruktioner
- Dela kycklingen i 8-10 bitar. Skölj och torka av dem. Gnid in bitarna med alla kryddorna. Bryn kycklingbitarna vackert gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem.
- Skala lökarna. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs allt på svag värme 8-10 minuter så att det blir mjukt och glansigt.
- Lägg tillbaka kycklingbitarna och tillsätt buljong, pressad citronsaft, koriander och fint strimlat citronskal. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 40-45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bjud couscous till.
- Tips!
Vill du ha en tjockare sås, kan du reda av den med lite maizenaredning.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
27 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter så himla gott. Detta ska jag prova nu i veckan :-)