Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk lamm tagine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

370 kalorier per portion. En typisk marockansk rätt som får koka långsamt tillsammans med aromatiska kryddor för att få en härligt fyllig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skär lammköttet i tärningar. Bryn först löken i lite av margarinet i en stekpanna på ganska svag värme. Lägg över den i en gryta.
  2. Öka värmen och lägg resten av margarinet i stekpannan. Bryn köttet tills det har fin färg och lägg över det i grytan.
  3. Strö på kryddor och späd med vatten. Smula buljongtärningen. Låt grytan koka upp och koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 1 timma.
  4. Lägg i aprikoserna och låt koka utan lock ca 15 minuter så lite av vätskan kokar in. Salta och peppra.
  5. Tillaga under tiden couscous enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera grytan med couscousen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.