370 kalorier per portion. En typisk marockansk rätt som får koka långsamt tillsammans med aromatiska kryddor för att få en härligt fyllig smak.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skär lammköttet i tärningar.
Bryn först löken i lite av margarinet i en stekpanna på ganska svag värme. Lägg över den i en gryta.
- Öka värmen och lägg resten av margarinet i stekpannan. Bryn köttet tills det har fin färg och lägg över det i grytan.
- Strö på kryddor och späd med vatten. Smula buljongtärningen. Låt grytan koka upp och koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 1 timma.
- Lägg i aprikoserna och låt koka utan lock ca 15 minuter så lite av vätskan kokar in.
Salta och peppra.
- Tillaga under tiden couscous enligt anvisning på förpackningen.
- Servera grytan med couscousen.
Publicerat den
11 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar