Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk lammgryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Couscous royale När lamm och rotsaker får koka länge, länge blir smakerna avrundade och harmoniska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Se till att lammet är rumstempererat. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lammbitar, lök, ingefära och peppar på medelvärme i 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt saffran och vatten. Låt puttra i 1½ timme.
  2. Förbered grönsakerna under tiden. Skiva auberginen i 3 cm tjocka skivor och dela sedan i kvartar. Skala morötterna och dela varje morot på tvären och sedan varje bit 4 långa klyftor.
  3. Tillsätt aubergine, morot, kålrot och persilja och låt puttra i ytterligare 30 minuter.
  4. Skala tomaterna ned vass kniv. Kärna ur och skär sedan tomatköttet i 1 cm stora bitar. Dela zucchinin i 3 delar och sedan i tjocka klyftor på längden. Skölj kikärtorna i kallt vatten för att får bort burksmaken. Tillsätt tomatkött, zucchini och kikärtor när köttet kokat i sammanlagt 2 timmar och börjar bli mört.
  5. Låt puttra ytterligare tills alla grönsakerna är mjuka och köttet är smältande mört. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.