Couscous royale
När lamm och rotsaker får koka länge, länge blir smakerna avrundade och harmoniska.
Instruktioner
- Se till att lammet är rumstempererat. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lammbitar, lök, ingefära och peppar på medelvärme i 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt saffran och vatten. Låt puttra i 1½ timme.
- Förbered grönsakerna under tiden. Skiva auberginen i 3 cm tjocka skivor och dela sedan i kvartar. Skala morötterna och dela varje morot på tvären och sedan varje bit 4 långa klyftor.
- Tillsätt aubergine, morot, kålrot och persilja och låt puttra i ytterligare 30 minuter.
- Skala tomaterna ned vass kniv. Kärna ur och skär sedan tomatköttet i 1 cm stora bitar. Dela zucchinin i 3 delar och sedan i tjocka klyftor på längden. Skölj kikärtorna i kallt vatten för att får bort burksmaken. Tillsätt tomatkött, zucchini och kikärtor när köttet kokat i sammanlagt 2 timmar och börjar bli mört.
- Låt puttra ytterligare tills alla grönsakerna är mjuka och köttet är smältande mört. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar