Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk partydip

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En dip passar bra vid de flesta tillfällen. Denna goda och nyttiga dip kan man inte tacka nej till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöken. Skölj och hacka örterna grovt. Låt kikärterna rinna av i en sil. Lägg ner alla ingredienserna i en mixer eller matberedare och kör i ca en minut tills det har blivit en fin puré.
  2. Häll ner dipsåsen i en skål och ställ den kallt. Förbered sedan grönsakerna. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Putsa broccolin, dela i små buketter och lägg dem i lite saltat, kokande vatten i en minut. Skölj genast med kallt vatten för att stoppa kokningen. Skölj tomaterna. Skölj och ansa paprikan och skär bort kärnor och kärnhus. Skär dem i tunna strimlor.
  3. Ställ skålen med dipsåsen i mitten av en stor tallrik och arrangera grönsaker runt om. Pitabröd eller tortillachips passar bra i en liten brödkorg vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.