Smakrik och underbart god vegogryta med både sötma, styrka och sälta. Serveras med en fräsch limeyoghurt och couscous.
Instruktioner
- Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Fräs i en tjockbottnad kastrull tills de mjuknat något. Hacka chilin och paprika och blanda ner i löken. Låt fräsa med i några minuter. Smula ner tofu. Krydda med grönsaksbuljong, spiskummin, sojasås, örtsalt, salt och svartpeppar.
- Blanda ner körsbärstomater och vatten. Hacka aprikoserna och blanda ner tillsammans med den rivna ingefäran. Koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter. Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och blanda sedan ner i grytan.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
- Häll yoghurten i en skål. Rör ner rivet limeskal, olja och agavesirap. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Pressa ner limesaft efter smak.
- Servera grytan med couscous och limeyoghurt.
Publicerat den
14 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar