Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockanska cigarrer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Filorullar med köttfärs och smak av kanel, ingefära och persilja.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka löken och bryn den i olivoljan. Tillsätt köttfärs och kryddor. Fräs alltsammans i 10-15 minuter tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt persiljan. Vispa upp äggen och häll över köttet. Låt allt bli varmt under omrörning. Låt svalna. Klipp filodegsarken i tre lika stora rektanglar. Lägg arken ovanpå varandra och vira in dem i en fuktig handduk. Pensla en degrektangel lätt med smält smör. Lägg en rågad tesked fyllning vid ena kortsidan. Vik in långsidorna och rulla ihop arket från kortsidan. Gör likadant med resten av fyllningen. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med smält smör. Grädda i ugnen i 25-30 minuter, 150 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • robbz 26 juni 2009

    Smarrigt!! Jag som är en cigarr-entusiast... kan nu njuta av dom i matform också Tackar!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.