Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockanska Friterade Auberginer

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod sallad för hela familjen! Första gången jag bjöd min familj på detta hann jag inte ens fritera auberginerna färdigt innan min lilasyster smygit sig fram och snattat till sig dem. Efter det vart denna dilikatess ett måste under fredagsmålet då alla var samlade efter en lång och slitsam vecka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp rikligt med olja i en kastrull. skär upp auberginer i bitar eller i skivor. När det blivit tillräckligt varmt lägger du ner några skivor/ bitar i taget. När de fått en gyllenbrun/ ljusbrun färg, lägg upp dem på ett fat. När allt är friterat tillsätter du kryddorna samt basilikan, purjelöken och cirtonsaften.
  2. Skär paprikan i skivor och stek skivorna på svag värme. Blanda paprikan med auberginerna. skär chilin i bitar och blanda in den i salladen.
  3. salladen kan serveras kall så som varm.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.