Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockanska köttbullar med paprikaröra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mycket goda och lite annorlunda smak på köttbullar. Paprikaröran är pricken över i et. En rätt jag varmt kan rekommendera. Vill man kan byta ut lammfärsen mot fläskfärs eller blandfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ströbröd och vatten i en bunke, låt svälla 10 minuter. Tillsätt lammfärs, salt, vitlök, ägg, kebabkrydda, paprikapulver och svartpeppar. Rör tills det bildas en smidig färs.
  2. Olja händerna och forma runda medelstora köttbullar. Lägg dem på ett smörpapper. Stek dem, ca 5 minuter runt om. Skaka panna under tiden.
  3. Fräs lök och vitlök i olja tills löken blir glansig. Tillsätt paprikor, spansk peppar och tomater. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera köttbullarna i paprikaröran. Serveringstips! Det är gott med couscous, grönsallad och yoghurt till. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.