Lite "Rocky Road" är det över denna läckra fudge.
Sött, segt och knaprigt - Tre goda kombinationer i en munsbit :)
Instruktioner
- Grovhacka nötterna. Klipp lakritsstängerna i bitar.
Lägg bitar från en av stängerna åt sidan till garnering. Bryt chokladen i mindre bitar.
- Klä en liten bakform ca 18x25 cm med bakplåtspapper.
- Mät upp grädde, socker och smör i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt smeten koka på medelvärme ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladbitarna. Rör om till dess all choklad har smält och smeten är slät.
- Rör ner nötterna, men spara lite till garnering.
Ta undan några minimarshmallows till garneringen och vänd ner resterande tillsammans med lakritsbitarna snabbt och slarvigt i smeten. Rör inte för länge - då finns det risk att marshmallowsen hinner smälta.
- Bred ut smeten jämnt i formen och jämna till ytan.
Strö över den sparade lakritsen, marshmallowsbitarna och nötterna. Tryck ner det lätt i smeten. Ställ svalt att stelna.
- Skär upp den kalla fudgen i fyrkantiga munsbitar med en vass kniv.
Publicerat den
24 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar