Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallow- och salt jordnötstryffel

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Barnsligt goda tryfflar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull med nonstick-yta. Häll i socker och kondenserad mjölk och låt koka under omrörning i ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt marshmallows och jordnötssmör. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plast och låt svalna 1 timme i rumstemperatur. Kyl ner i frysen i ca 15 minuter.
  2. Smält chokladen försiktigt i mikro eller vattenbad. Ta ut tryffelsmeten och forma till ca 30 runda bollar. Doppa i chokladen och lyft upp med en gaffel, låt droppa av något. Lägg på ett bakplåtspapper och strö över finhackade jordnötter. Låt stelna.
  3. Förvara i tättslutande burk i kylen. Pudra över kakao vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.