En maffig dessert med den klassiska amerikanska smakkombinationen Rocky road – choklad, marshmallows och nötter!
Instruktioner
- Vispa ihop äggen och sockret till en luftig kräm. Sikta över mjölet och kakaopulvret och vänd ner försiktigt.
- Hetta upp mjölken i en panna tills den nästan kokar. Vispa ner mjölken, lite i taget, i äggkrämen. Häll över mjölk- och äggblandningen i pannan och sjud under omrörning 2–3 min till en tjock kräm. Häll över krämen i en skål och låt svalna. Täck ytan med plastfolie och låt krämen kallna helt.
- Hacka chokladen och skär marshmallowsen i bitar med en vass kniv. Vänd ner crème fraichen i den kalla krämen. Vänd därefter ner chokladen, marshmallowsen och de hackade valnötskärnorna i krämen.
- Portionera upp marshmallowkrämen i 4 portionsskålar och kyl desserterna minst 45 min. Garnera marshmallowbomberna med flagad och hackad choklad före servering.
Publicerat den
18 december 2008
Skriv kommentar