Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallowbomb

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En maffig dessert med den klassiska amerikanska smakkombinationen Rocky road – choklad, marshmallows och nötter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggen och sockret till en luftig kräm. Sikta över mjölet och kakaopulvret och vänd ner försiktigt.
  2. Hetta upp mjölken i en panna tills den nästan kokar. Vispa ner mjölken, lite i taget, i äggkrämen. Häll över mjölk- och äggblandningen i pannan och sjud under omrörning 2–3 min till en tjock kräm. Häll över krämen i en skål och låt svalna. Täck ytan med plastfolie och låt krämen kallna helt.
  3. Hacka chokladen och skär marshmallowsen i bitar med en vass kniv. Vänd ner crème fraichen i den kalla krämen. Vänd därefter ner chokladen, marshmallowsen och de hackade valnötskärnorna i krämen.
  4. Portionera upp marshmallowkrämen i 4 portionsskålar och kyl desserterna minst 45 min. Garnera marshmallowbomberna med flagad och hackad choklad före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.