Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallowfondant (MMF)

 
Skriv ut

En kritvit sockerpasta, perfekt att täcka tårtor med om man inte tycker om marsipan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj två bunkar med cocosfettet (en ska vara microtålig).
  2. Sikta ner florsockret i den ena och gör en grop i mitten.
  3. Lägg marshmallowsen och vattnet i den microtåliga bunken. Micra på full effekt 30 sek, rör om ordentligt med en trä/plastsked, micra igen osv. tills alla marshmallows har löst sig till en smet.
  4. Häll smeten i florsockret och rör om. När det börjar bli en deg är det lättare att knåda ihop den med händerna.
  5. Plasta in degen i dubbla plastpåsar, var noga med att det inte är någon luft kvar i påsen så håller sig MMF:n i ca 3 veckor.
  6. Det gör inget att degen är lite klibbig, den kommer att sätta sig, och om du har i för mycket florsocker blir den inte lika flexibel och svårare att arbeta med.
  7. Låt vila minst en timme innan du använder den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.