Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallows

(2 kommentarer)  
Marshmallows Marshmallows Marshmallows Marshmallows Marshmallows
  • Serverar: 70 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Att det gick att göra marshmallows själv var något av en chock för mig. Men det inte bara går- det är LÄTT!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en form med insmort bakplåtspapper (Annars fastnar smeten. Väldigt mycket.)
  2. Blanda gelatinpulver och vatten i en stor, värmetålig bunke eller skål, ställ åt sidan och låt svälla.
  3. Koka upp socker, sirap (vit sirap ger vitare marshmallows), vatten och salt. Låt koka till 120°C (En termometer är nödvändigt!).
  4. Häll försiktigt den heta sockerlagen i gelatinvattenblandningen. Tillsätt vaniljsockret. Vispa kraftigt med elvisp tills blandningen blivit vit, luftig och kladdig (ca 10 min). Vill du ha färgade (eller flerfärgade) så häller du färgen i smeten nu. Är du lite kvick på handen kan du dela upp smeten i olika skålar och göra flerfärgade marshmallows. Mycket uppskattat :)
  5. Häll i formen och låt stelna ca 6 timmar.
  6. Pudra över lite stärkelse, ca en tsk, det behövs inte så mycket. Det gör att marshmallowsen inte kladdar när du skär dem. Skär sedan i precis den form du vill ha dem, rulla i lite, lite stärkelse så klibbar de inte ihop.
  7. Förvara i en burk eller påse. Eller ge bort. Det är en uppskattad gåva.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jzetterberg 20 april 2012

    Blir dom sådär mjuka och fluffiga eller blir dom mer kola-aktiga? :D

  • Sprock 20 april 2012

    De blir väldigt mjuka och fluffiga. Ungefär som de du köper, om du förvarar dem i burk eller påse. Kanske lite mer kompakta, beroende på hur energiskt man vispar...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.