Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallows med polkakross

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Marsmallows är enklare att göra än man kan tro och detta godis har fräsch smak av polkagrisar. Gnid in händerna med neutral olja för att undvika kladdig smet på händerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger.
  2. Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev ett stänk hushållsfärg allra sist. Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.
  3. Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.
  4. Tips: Gnid in händerna med neutral olja för att undvika kladdig smet på händerna.
  5. Tips! Genom att skära eller klippa till marshmallows strax innan servering håller man den mjuk längre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.