- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
En lättgjord fondant som går jättebra att forma till olika ätbara (och väldigt goda) figurer att t.ex ha på tårtan. Figurerna blir hållbarare än om man gör dem i marsipan. Man kan även kavla ut fondanten till "marsipanlock".
Sugarpaste
Instruktioner
- Smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows (är de stora kan man dela) micra med 2 msk vatten tills de smält (ca 2-3 min, men rör om emellanåt).
- Smörj en större bunke med cocosfett. Sikta ner florsockret. Gör en grop i mitten och häll i de smälta marsmallowsen.
- Rör med en slev eller knåda som en vanlig deg. Låt vila minst en timme i kylskåp. Förvaras i rumstemperatur.
- Kan användas både till modellering och till att täcka tårtor med. Vill man så kan man färga pastan med hushållsfärg eller färgpasta.
- När man arbetar med degen använd florsocker och när man kavlar kan man smörja petalbase på underlaget så det inte ska fastna, men det funkar också med cocosfett.
- Håller sig ca 3 veckor inplastat i plastfolie i plastpåse.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Perfekt recept! Enkelt! Sugarpaste:n blev väldigt lättarbetad och smakade gott! Super!
Kan man möjligtvis ha i lite "hushållsfärg" i för att få roliga färger på det hela? :D
Hur mycket sugerpaste blir det av receptet? Räcker det till att täcka en hel "vanlig" tårta ?
Ja, det räcker till en vanlig tårta. Det blir nog lite över att modellera med oxå :). Mvh Lilas.
Den här fondanten blir jättebra! Lättarbetad och godare än sugarpaste som man köper på t.ex. kakburken. Billigare blir det också!