Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallowtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Älskar du choklad och marshmallows? Då är denna tårtan något för dig. En tårta som blir barnens favorit på kalasen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker och vanilj i en skål till en lätt och luftig smet och vispa i ett ägg i taget.
  2. Smält chokladen i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Rör gradvis i grädden tills den är väl blandad med chokladen. Ställ skålen att svalna lite.
  3. Sikta mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Blanda äggsmeten med choklad- och mjölblandningarna, alternerat och lite i taget. Skeda upp smeten i en smord, 850 ml stor ugnsfast skål och jämna till ytan. Grädda i 160° varm ugn i 50 minuter, tills du kan dra ut en torr provsticks ur kakans mitt. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna.
  4. Gör under tiden glasyren. Värm marshmallows och mjölk på mycket låg värme i en liten kastrull tills marshmallowsen har smält. Lyft bort kastrullen från plattan och ställ den att svalna. Vispa äggvitorna tills de får mjuka toppar, tillsätt sockret och fortsätt att vispa till styva toppar. Vänd ner äggvitorna i den avsvalnade marshmallowsmeten och ställ åt sidan i 10 minuter.
  5. När kakan svalnat, bred marshmallowglasyr över ovansida och kanter. Strö över riven ljus choklad.

Kommentarer (1)

  • Gingko 19 november 2010

    Det verkar gott! Vågar inte göra något till barn med råa ägg! Får tänka mig något annt som glasyr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.