Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gör din egen marsipan fri från konserveringsmedel och andra tillsatser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten kallna.
  2. Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan.
  3. Färga eventuellt marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg eller låt den vara ofärgad.
  4. Smaksätt eventuellt marsipanen med t ex choklad, hackade nötter, apelsinskal eller kardemumma.
  5. Observera att karamellfärg är ett tillsatsämne (sockerkulör).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tine 7 mars 2008

    Jättebra recept Tack Tine

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.