Genväg med färdiga muffins, så blir du klar på nolltid! Gör annars en sockerkakssmet smaksatt med citron.
Instruktioner
- Vispa färskost, florsocker och citronskal kraftigt. Blanda i citronsaft och 2 dl hallon.
- Dela varje muffins på mitten. Lägg en klick hallonfärskost på bottnarna, lägg på locket och fördela resten på kanterna runt om (för att marsipanen skall fästa).
- Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö lite på bänken. Kavla ut marsipanen ca 2 mm tjock. Skär remsor ca 5x15 cm och fäst dem runt bakelserna.
- Vispa försiktigt ner snabbgelatinmixen i saften, ta bort ev luftbubblor på ytan och låt stelna något.
- Toppa med hallon och pensla på hallongelén.
- Tips 1:
Bakelserna går utmärkt att förbereda dagen innan, men marsipan och hallon skall läggas på strax innan.
- Tips 2:
Badda lite vatten på marsipanskarven för att den inte ska gå upp.
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar