Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipan- och hallondröm

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Genväg med färdiga muffins, så blir du klar på nolltid! Gör annars en sockerkakssmet smaksatt med citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa färskost, florsocker och citronskal kraftigt. Blanda i citronsaft och 2 dl hallon.
  2. Dela varje muffins på mitten. Lägg en klick hallonfärskost på bottnarna, lägg på locket och fördela resten på kanterna runt om (för att marsipanen skall fästa).
  3. Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö lite på bänken. Kavla ut marsipanen ca 2 mm tjock. Skär remsor ca 5x15 cm och fäst dem runt bakelserna.
  4. Vispa försiktigt ner snabbgelatinmixen i saften, ta bort ev luftbubblor på ytan och låt stelna något.
  5. Toppa med hallon och pensla på hallongelén.
  6. Tips 1: Bakelserna går utmärkt att förbereda dagen innan, men marsipan och hallon skall läggas på strax innan.
  7. Tips 2: Badda lite vatten på marsipanskarven för att den inte ska gå upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.