Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipanfromage

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En mäktig dessert som är otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-6 minuter.
  2. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Riv marsipanen och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt kardemumma och crème fraiche. Rör till en jämn smet. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinet i äggsmeten i en fin stråle under fortsatt omrörning.
  3. Vispa grädden och rör ner den i smeten. Fördela fromagen i 4-6 portionsglas. Ställ dem kallt att stelna, ca 4 timmar. Garnera med jordgubbar eller andra bär, efter säsong.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 2 januari 2012

    Den var lätt att göra och god men enligt mitt tycke var den för söt. Nästa gång jag gör den så utesluter jag sockret och river i lite citronskal. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.