Mandel och vetebullar är en magisk kombination som aldrig gör dig besviken. Prova de här bullarna som fullständigt smälter i munnen!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig.
- Rör ner kesella, ägg, smör, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i blandningen.
- Arbeta ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa en timma. Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör samman florsocker, marsipan och smör till fyllningen.
- Stjälp upp och knåda degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en kvadrat, ca 40x40 cm, som du sedan skär i 25 bitar.
- Lägg en klick marsipansmet på vardera degbit. Vik samman och lägg bullen i en pappers- eller aluminiumform med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna 10-12 minuter.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett bra recept på bullar. Kul med lite variation. Tack för ett bra recept