Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipanöverbakat äpple

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott att äta äpplena med en glasskula.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på "grill".
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg klyftorna och russinen i lilla kastrullen. Häll på äppelsaften. Koka upp.
  3. Ta kastrullen från plattan och låt äpplena stå och dra några minuter. Sila av äppelsaften och spara den.
  4. Skär mandelmassan i bitar. Lägg dem i mixern. Häll ner äggvitan och 1 dl av äppelsaften. Mixa till en slät sås.
  5. Fördela äppelskivorna och russinen på två tallrikar. Häll över såsen. Låt stå ett par minuter.
  6. Gratinera med öppen ugnslucka tills såsytan fått fin färg.
  7. Tips! Grovhacka 2 msk hassel- och pistagenötter och blanda med russinen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.