Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipantårta med passionsfruktmousse

 
Skriv ut

En riktigt fräsch och härlig tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker till bottenen vitt och pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter, och ställ in mitt i 175 grader varm ugn. Grädda i ca 40 min.
  2. Låt svalna och skär upp kakan i 3 bottnar.
  3. Gör passionsfruktsmoussen enligt förpackningens anvisningar. Vispa grädden till fyllningen.
  4. Vänd upp och ner på den nedersta bottnen så att den bruna sidan hamnar upp. Bred ut lite grädde och hälften av moussen. Lägg på en botten.
  5. Täck med grädde och resten av moussen. Lägg på den sista bottnen.
  6. Vispa grädden till toppingen och bred ut och forma den som en kulle på tårtan. Täck även kanterna med ett tunt lager grädde.
  7. Forma marsipanen till en rund boll och kavla ut till en rund platta. Rulla upp plattan på brödkaveln och rulla ut den över tårtan. Skär bort överflödiga kanter. Pudra florsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.