Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Martina Jakobssons saffranspannkaka

 
Skriv ut

Mumsigt! Skall vara en av Gotlands godaste saffranspannkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka in 1, 5 dl ris i 3 dl vatten. När vattnet kokat in så häller du i 8 dl mjölk. Koka upp ordentligt. På med locket och ställ av det på ett varmt ställe i ca 7-8 timmar. Det ska gå riktigt långsamt, gröten ska bara svälla för att bli riktigt krämig.
  2. Om du har bråttom så kan du koka det i 2 timmar på svag värme. Sen ska den svalna så att den blir ljummen.
  3. Mortla 1 gram saffran med 2 msk socker. Därefter häller du i 2-3 cl sprit i morteln så att all saffransarom kommer fram. Sedan häller du i 1 msk mjöl, 1,5 dl grädde i en bunke.
  4. Tillsätt saffransmixen samt 2 ägg. Rör i 1 dl skållad/skalad och malen sötmandel. Rör om. Blanda smeten med gröten.
  5. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min
  6. TIPS! Servera detta med vispad grädde och sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.