Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Martins äppelpaj med citron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lättgjord paj med havregryn och mycket citronsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg i en pajform. Strö över socker, citronskal och saft. Bryt över valnötterna.
  3. Låt smöret smälta i en kastrull. Blanda ner socker, havregryn och vetemjöl.
  4. Smula degen över äpplena i formen. Bryt över valnötterna.
  5. Grädda i ugnen 25-30 minuter tills äpplena börjar safta sig och pajen fått fin färg.
  6. Servera med vaniljsås eller glass.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.