Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marys mustiga fiskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Annorlunda kombination med lax och bacon, men gott.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fisken i bitar. Skala löken och skär den i smala klyftor. Skala och skiva morötterna och rotsellerin. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomater och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten, salt, peppar, timjan och citronsaft. Låt allt sjuda på svag värme under lock ca 10-15 minuter. Strimla och stek baconet tillsammans med hackad persilja. Tillsätt vitlöken mot slutet. Stek laxen i smör i en stekpanna. Lägg laxen i en skål och häll över tomatsåsen. Strö över baconet och servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.