Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Masaman currykyckling (Kaeng Masaman Gai)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kryddstark och god thailändskrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp koksnötgrädden i en stor kastrull. Tillsätt kycklingen, potatisen, löken jordnötterna och salt, låt sjuda i 20 minuter.
  2. Tag ur en slev av kokosgrädden ur kastrullen och häll den i en stekpanna. Tillsätt masaman currypasta och rör om tills blandningen tjocknar.
  3. Häll curryn över kycklingen. Tillsätt fisksåsen, tamarindjuice och socker, rör om väl. Låt sjuda i ytterligare 15 minuter.
  4. Serveras med enkelt ris,ägg nudlar eller bröd.
  5. (Masaman currypasta finns att få tag i bland Mrs Chengs varor på tex ICA. Tamarindpasta finns bland Blue dragon och borde sådeles också finnas i nästan varje ICA-affär och dyligt, annars finns det i Asisatiska butiker.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.