Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarpone-glass med aprikoshalvor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Kan inte säga annat än mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna och florsockret vitt och pösigt. Blanda ner vaniljsockret och honungen. Blanda ner mascarponen och grädden som inte vispats för hårt. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
  2. Smält smöret, råsockret och kanelen i en stekpanna. Lägg i de väl avrunna aprikoshalvorna och låt dem bli varma.
  3. Servera kulor av glassen på tallrikar och de varma aprikoserna med kanelsåsen vid sidan, strö över flagad mandel och garnera gärna med citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 18 november 2012

    Jättegod, men lite tung och mastig glass. Jättegod kanelsås till aprikoserna, men jag misslyckades första gången. Hade nog för hög temperatur för sockret blev karamelliserat och stenhårt. Sammantaget en mycket god och omtyckt dessert!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.