Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponekräm med bärsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk avslutning på en basant middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt såsen svalna.
  2. Kör såsen i en mixer eller pressa genom en sil för att få en slät bärsås. Vispa grädden fast.
  3. Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm.
  4. Häll krämen i portionsformar och låt stå i kylen minst 2 timmar. Häll över såsen och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • delikat 14 september 2008

    Jag testade det här receptet förra veckoslutet och det var riktigt gott. Mitt val av bär till bärsåsen var mindre lyckat. Jag använde nämligen krusbär och det blev onödigt surt. Nästa gång ska jag använda hallon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.