Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponekräm och rabarberkompott med gott sting

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaskens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kompotten: Skala rabarbern om den är tjock och träig. Dela i ca 2 cm stora bitar. Skala och riv ingefära fint på rivjärn. Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. För att få en mer "crunchy" kompott, spara 1 dl av bitarna och lägg i när drygt halva koktiden gått. Häll på vatten. Sjud försiktigt i drygt 15 minuter till en fin kompott. Om kompotten känns blaskig, red med 1 tsk maizena, eller potatismjöl, utrört i 1 msk vatten. Krämen: Rör samman mascarpone, socker och vaniljsocker till en smidig kräm. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen.
  2. Dekorera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.