Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponetårta med passionsfruktgelé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Om du har svårt att välja mellan choklad- och fruktdessert ska du välja denna tårta. Den har både mörk fyllig chokladbotten och syrlig fruktgelé ovanpå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och smula digestivekexen. Smält chokladen i vattenbad. Blanda smulade digestivekex, smält smör och smält choklad. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna helt.
  2. Mascarponekräm: Lägg 6 av gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur bladen och smält dem på svag värme. Låt svalna. Vispa grädden till hårt skum. Vispa socker och gulor pösigt. Blanda ner Kahlua och mascarpone. Vispa ner gelatinet och vänd sist ner den vispade grädden. Fyll i formen. Ställ att stelna i kylen.
  3. Passionsfruktgelé: Lägg 3 av gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur bladen och smält dem på svag värme. Låt svalna. Gröp ur passionsfrukterna i en skål och tillsätt 2 dl juice. Tillsätt det avsvalnade gelatinet under omrörning. Häll gelén ovanpå mascarponetårtan. Ställ att stelna i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 15 november 2008

    väldigt god kaka, lite knepig dock med gelatinet

  • lmedsbyn 22 januari 2009

    Vacker tårta blev det och det var främst för utseendet jag gjorde den:-) ha ha ! Däremot var den lite för mäktig, lagret med mascarponekräm kunde ha halverats tyckte vi allihopa som åt. Har man som jag aldrig pysslat med gelantinblad blir det knasigt med det här receptet men det talade min syster om för mig redan innan. Man kan inte smälta gelantinblad & sen låta det hela svalna innan man blandar i..!? Konstigt - det blir ju bara en tjock klump av alltihop då.. (jag provade trots systerns råd..) Men men - förutom trixet med gelantinet och om man skulle göra lite mindre mängd mascarponekräm så är det en underbart vacker tårta och passionöverdraget är underbart syrligt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.