Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maskrosgelé

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt söt men god att äta till t.e.x briocher eller skorpor

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att rensa maskrosblommorna, det är bara de gula blombladen som ska med. Skär äpplena i små bitar, allt ska med inkl skal o kärnhus. Lägg blomblad, äpple, citron o rosmarin i en kastrull, häll på vatten så det täcker. Koka upp och låt sedan sjuda i 30 minuter eller tills äpplena är helt mjuka. Sila genom ett durkslag, tryck gärna genom äpplena så det kommer lite mos med. Koka upp saftmoset med sockret, tillsätt vaniljessens och häll upp på väl rengjorda burkar och förslut dem med en gång. Vill man kan man tillsätta lite atamon som konserveringsmedel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.