Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maskroskaka med citronsmak

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftig, spännande och god kaka med maskrosblommor i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner grädde, smör, citronsaft och skal i äggblandningen. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker samt bakpulver. Vänd ner det i äggblandningen. Rör ner maskrosblommorna.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna på ett galler under bakduk.
  4. Sikta över rikligt med florsocker vi servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.