Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maskrosvin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Eftersom jag inte dricker vin så kan jag ju inte säga att det här är gott ;-) Men delar med mig av receptet i alla fall :)

Ingredienser

Instruktioner

Lägg blommorna i en hink. slå på ca 7 l kokande vatten. Sätt till saften av citronerna och de hackade russinen och rör om. När temperaturen har gått ner till 20 grader, tillsätt jästnärsalt, vitamin B och jäst. Rör om flitigt, minst 2 ggr om dagen, se till att blommorna kommer under ytan vid omrörningen. Efter 4 dygn silas blommor och russin ifrån, sockret rörs ut i vätskan och volymen justeras med vatten till 10 liter innan damejeannen får ta emot den jäsande saften.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.