Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maskrosvin 5 liter

 
Skriv ut

Mitt vin ligger på lagring nu.. Om ett par månader så ska jag provsmaka. Då har vinet lagrats i ett år..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka maskrosor och klipp sedan bort det gula, lite grönt gör inget. Se till att det inte kommer med små djur i bladen.
  2. Häll dom gula bladen i en vinhink. Häll i russinen. Tvätta och skiva citronerna och apelsinen och lägg ner dom i hinken. Häll i sockret.
  3. Koka upp vattnet och häll i det i hinken. Blanda så sockret löser sig. Vänta nu till temperaturen sjunkit till ca 25 grader. Ha i vinjästen och skaka hinken. Sätt på locket och tryck dit ett jäsrör.
  4. Låt jäsa ut ordentligt. Mitt vin jäste ut på 9 dagar. Tappa om vinet med en hävert till ett annat kärl för att bli av med bottensatsen. Tillsätt jässtopp och skaka hinken. Låt stå i några dagar.
  5. Tillsätt klarningsmedlet och skaka hinken.. Ställ hinken högt och vänta tills den är kristallklar. Nu tappar du om vinet med hjälp av en hävert till ett annat rengjort kärl för att slippa bottensatsen som är kvar. Använd häverten för att fylla dina flaskor. Låt lagras i minst ett år.
  6. Sockermätaren visade 120 (oechle) innan jäsning. Sockermätaren visade -45 (oechle) efter jäsning. Detta innebär att vinet är färdigt och ganska torrt.
  7. Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.