Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd

 
  • Serverar: 1-8 portioner
Skriv ut

Gott och enkelt matbröd. Kan jäsa på natten i kylen för att gräddas på morgonen. Tips: Har man inga brödformar antar jag att man kan knåda degen och forma limpor. Degen är dock väldigt kladdig så formar underlättar. Kall vätska gör att degen måste jäsa länge (2 timmar) men smaken blir bättre. Har man bråttom kan man nog värma vätskan till 37 grader. Vill man inte använda fil kan man ta enbart mjölk, men i så fall räcker det med 5 dl. Man ska inte smälta smöret. Bröd håller ihop bättre med osmält smör. Låt degen jäsa i kylskåpet över natten. Grädda på morgonen. Sätt ugnen först på 225 grader och sänk när du satt in brödet. Man förlorar mycket värme på att öppna luckan.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda allt utom mjöl och rör om. Blanda i rågmjölet och kör med degkrokarna några minuter. Blanda i vetemjölet och kör ett tag till. Pensla två brödformar med olja och mjöla med rågmjöl. Häll degen i formarna, släta till med en blöt slickepott, täck med handduk och låt jäsa i två timmar i rumstemperatur. Grädda i 20-25 minuter på 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.