Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd från italien

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta enkla och snabba recept med italiensk inspiration är lätt att göra och det tar bara några timmar innan du kan servera fram det på bordet. Passar till soppor, men lika väl som ett mellanmål eller till middagar och buffér.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Se till att vattnet är fingervarmt. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst. Tillsätt resten av vattnet, salt och nästan allt mjöl. (ung 13-14 dl) Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt den sen jäsa under en duk i 50-60 minuter.
  2. Knåda sedan in resten av mjölet och forma degen till 2-4 limpor. Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper och låt de jäsa i ytterligare 30 minuter under en duk. Pensla därefter brödet med vatten. Grädda i nedre delen av ungnen i 250 grader i 15-20 minuter.
  3. Hoppas det smakar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.