Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd smaksatt med farinsocker

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftigt matbröd med annorlunda god smak av farinsocker. Färgen är härligt brun.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i salt och farinsocker. Häll över vattnet, 37 grader.
  2. Vispa ihop äggen och häll i dem. Tillsätt rågsikten. Jäs degen 45 minuter.
  3. Gör 4 bröd och lägg dem på smord långpanna. Pensla smält margarin mellan bröden. Jäs bröden 30 minuter.
  4. Grädda i ugn 200 grader ca 30 minuter. Pensla med vatten när de är klara och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ametz 8 oktober 2008

    Jag gjorde precis efter receptet, men efter 27 minuter fick jag lova ta ut det för dom var svarta ovanpå, gräddade i botten av ugnen på 200 grader. Skulle ha kollat nogare men ja trodde inte det skulle behövas när man följde ett recept till punkt och pricka =/

  • LEDIVO 9 oktober 2008

    Hej Ametz! Jag är ledsen för att dina bröd blev mörka - Något jag inte själv råkat ut för. Det kan ju skilja sig lite från ugn till ugn och som du ser står det ca 30 minuter i receptet. Jag önskar dig en trevlig helg! //Karolo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.