Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matig höstgryta toppad med pepparrotsvisp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En liten höstgryta då sommaren inte blev som man tänkt sig!

Ingredienser

Instruktioner

Hetta upp en gryta och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra under stekningen. Häll på buljongen och låt koka 1 tim med lock. Tillsätt lök, morötter, rotselleri, vitlök och timjan. Låt sjuda utan lock i ½–1 tim till, tills köttet är riktigt mört. Späd ev. med vatten under kokningen. Red ev. grytan med maizena utrört i lite vatten Vispa upp crème fraiche och blanda med riven pepparrot, smaka av med salt och socker. Toppa grytan med riven pepparrot och gräslök och servera med pepparrotsvispen och gärna kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.