Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Världens bästa sommarmat med massor av härliga smaker. Fräscht! Låt köttet blir rumstempererat innan du steker eller grillar det. Låt köttet vila på skärbrädan några minuter innan du skär upp det så att inte köttsaften rinner ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Thaidressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt.
  2. Matig sallad: Skala och skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela lökarna men behåll skalet på och skär zucchinin i stavar. Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Grilla alla grönsaker mjuka, till fin färg. Dela och grilla även limen på snittytan. Ta bort skalet från löken och skär eventuellt alla grönsaker i något mindre bitar. Vänd försiktigt runt de grillade grönsakerna med salladsbladen.
  3. Salta och peppra köttskivorna. Grilla till fin färg på båda sidor. Köttet är klart då det sipprar ut köttsaft på ovansidan. Lägg köttet att vila några minuter innan det skärs i sneda bitar.
  4. Servera köttet med salladen och thaidressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.