Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matiga äppelmuffins med solroskärnor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda muffins till mellanmålet som serveras med en ljuvlig ostcréme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut den med vattnet. Blanda ner margarin, rågflingor, vetekli, solroskärnor, linfrö och salt. Låt svälla ca 10 minuter. Tärna äpplet och tillsätt dem, sirap och vetemjölet.
  2. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Pensla muffinsarna med vatten och strö på solroskärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt muffinsarna svalna på galler.
  5. Blanda riven ost med kesella och smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera muffinsarna med ostcrémen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.