Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjesill-cheesecake med späda blad

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Tips till midsomaraftons middag !

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1-2-3-lagen: Blanda ingredienserna. Koka upp och låt svalna.
  2. Skär matjessillen i små tärningar. Skär dill och gräslök. Blanda med kesella, smaka av med peppar.
  3. Pressa citronen. Värm försiktigt upp matjessillspadet och citronsaften. Krama ur gelatinbladen och smält dem i sillspadet. Låt svalna något.
  4. Blanda samman med kesellan.
  5. Mixa kavringen i en matberedare. Bryn smöret och blanda med brödsmulorna.
  6. Täck en form med plastfilm. Tryck ut ett cirka 1 cm tjockt lager av kavringssmulor i botten. Bred krämen över och låt stå i kylen i minst 2 timmar före servering.
  7. Låt löken ligga i lagen i cirka 30 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  8. Skär upp cheesecaken i portionsbitar, lägg på rödlöken och garnera med späda blad av till exempel sallad, körvel, dill och krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.