En klar favorit på midsommarbordet!
Instruktioner
- Skala och koka potatisen. Låt den kallna och skär den i små tärningar. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skölj och hacka purjolöken, hacka dillen. Riv osten fint. Blanda allt med crème fraiche och kesella. Krydda med peppar.
- Mixa kavring med smör i en matberedare eller blanda för hand. Tryck ut blandningen i en form, 20x30 cm.
- Bred fyllningen på kavring-botten.
- Hårdkoka äggen. Skiva dem. Skala och hacka rödlöken. Hacka dillen. Garnera med ägg, rödlök och dill.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God tårta. Hade lite mindre sill i tårtan. Nästa gång ska det testas med löksill. 4 stjärnor får den av mig.
TACK för en UNDERBART god och lätt gjord silltårtrecept. Jag hade bara i en burk a 200 gr matjesill, blev jätte god ändå Alla gäster åt med god aptit. Nu skall jag spara ner receptet i min kokbok, så jag inte tappar bort det. 5, a blir ditt betyg
Tack för den godaste silltårta jag någonsin ätit!! den blev otroligt populär hemma hos oss och jag kommer defintivit att göra den fler gånger!! Jag ger den en klar femma!!!!! Hälsningar Matmarie
Jag garnerade med gräslök istället för rödlök. Mycket uppskattad på midsommarbordet.
Kan man göra tårtan några dagar innan den skall ätas?
Hej! Tack för receptet på den goda Matjesilltårtan. Jag gjorde den i går. Det smakade väldigt gott idag. Ha en trevlig fortsättning på midsommarhelgen! Mvh Ros
Nu står den färdiga tårtan i kylen och väntar. Ska ta med den på ett Midsommarknytis i kväll. Garnerade med citroner, gräslök och paprika/tomathack. Det ska bli mums! har förstås redan smakat på fyllningen!
Supergod :) Tack!!