Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjesilltårta till jul eller midsommar

(1 kommentar)  
Matjesilltårta till jul eller midsommar Matjesilltårta till jul eller midsommar
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna festliga matjesilltårta kan du göra någon dag i förväg och garnerar den först när gästerna är i antågande. Den räcker till många och gör alltid succé hos oss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till.
  2. Täck en långpanna eller 2 runda kakformar ca 23 cm med plastfolie.
  3. Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite.
  4. Hacka lök, matjesill, dill och gräslök. Blanda med crème fraiche, gräddfil och yoghurt. Koka äggen, hacka dem och blanda ner i smeten.
  5. Smaksätt med svartpeppar och hälften av sillspadet eller efter smak.
  6. Värm vattnet och vispa ner gelatinet så det smälter.
  7. Vispa ner blandningen i smeten samt tillsätt sist den röda rommen.
  8. Fördela smeten i formen eller formarna samt vik över plasten.
  9. Kyl ner i minst 3 timmar. Sväng tårtan upp och ner på en tallrik och dra bort plasten. Sväng igen och garnera efter smak.
  10. Gästerna kan komma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mat_tina 2 oktober 2010

    Mycket bra recept lyckades med gelantinpulvret vilket brukar vara svårt. Mycket god oxå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.