Den frysta kransen av matjessill passar utmärkt i midsommartid. Servera med färskpotatis, kokta ägg och hårt bröd.
Har inte provat den än men till midsommar ska den provsmakas.
Instruktioner
- Låt sillfiléerna rinna av och skär dem sedan i småbitar.
- Vispa grädden ganska hårt. Finhacka eller klipp gräslöken fint. Blanda sill, gräslök, grädde, créme fraiche och senap. Smaka av med salt, peppar och senap.
- Häll smeten i en vattensköljd kransform. En sockerkaksform blir bra. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen minst 4 timmar, gärna över natten. Låt formen stå i rumstemperatur innan den stjälps upp. Obs! Används aluminiumfolie tillsammans med metallformar kan det bli utfällning.
- Tvätta rädisorna och ta bort det mesta av stjälen och rottråden. Skär citronen i tunna skivor. Skala och finhacka rödlöken. Doppa oliverna i olja så behåller de sin glans. Dekorera matjeskransen med rädisor, citronklyftor, dillvippor, rödlökshack och oliver.
- Servera med kokt färskpotatis, kokta ägg och hårt bröd.
Publicerat den
11 juni 2008
Skriv kommentar