Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjeskrans

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den frysta kransen av matjessill passar utmärkt i midsommartid. Servera med färskpotatis, kokta ägg och hårt bröd. Har inte provat den än men till midsommar ska den provsmakas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem sedan i småbitar.
  2. Vispa grädden ganska hårt. Finhacka eller klipp gräslöken fint. Blanda sill, gräslök, grädde, créme fraiche och senap. Smaka av med salt, peppar och senap.
  3. Häll smeten i en vattensköljd kransform. En sockerkaksform blir bra. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen minst 4 timmar, gärna över natten. Låt formen stå i rumstemperatur innan den stjälps upp. Obs! Används aluminiumfolie tillsammans med metallformar kan det bli utfällning.
  4. Tvätta rädisorna och ta bort det mesta av stjälen och rottråden. Skär citronen i tunna skivor. Skala och finhacka rödlöken. Doppa oliverna i olja så behåller de sin glans. Dekorera matjeskransen med rädisor, citronklyftor, dillvippor, rödlökshack och oliver.
  5. Servera med kokt färskpotatis, kokta ägg och hårt bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.