Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessillpaj med västerbotten, rödlök och dill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

När matjessillen blir varm får den en härlig mild smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda mjölsorterna med salt och stötta dilfrön. Hacka och finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i en halvtimme. Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter. Låt svalna.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Hetta upp lite olivolja och smör och stek den riktigt mjuk på låg värme. Pressa över citronsaften. Vispa ihop grädde och ägg. Grovhacka sillen och blanda ner tillsammans med hackad dill och riven muskot. Smaksätt med nymalen svartpeppar och tillsätt osten. Täck pajskalet med rödlök,. Häll på äggsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt svalna något och strö eventuellt över strimlad gräslök inför serveringen. Kan ätas både kall och ljumen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fezalisa 16 juni 2009

    Tack för ett jättegott recept på sillpaj! Alla i min familj som gillar sill älskade den. Agneta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.