Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjestårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En spännande silltårta med både potatis och tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Tärna den skalade potaisen. Låt sillen rinna av, men spara spadet. Hacka sill och tomater. Blanda samman crème fraichen med sill, tomater, hackad basilika och pressad vitlök. Rör till sist ner potatisen. Smaka av med salt, sambal oelek och sillspad.
  2. Krama vätskan ut gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsamammans med 1 msk vatten. Låt det svalna lite. Rör sedan ner det i sillröran
  3. Lägg sillröran i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Jämna till ytan. Ställ formen att stelna minst 3 timmar i kylen. Ta bort kanten och ställ tårtan på ett uppläggningsfat. Strö över hackat ägg, hackad rödlök och färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.