Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjestårta i midsommartid

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Sticklök, vårlök = blastad gullök färsk för säsongen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela kavringen i matberedaren, använd pulsknappen. Smält smöret och blanda ner det med kavringen, använd pulsknappen en liten stund till så du ser att smöret blandat sig med brödet. Tryck ut brödblandningen i en form med löstagbar kant. Ställ in formen i kylen med plastfolie över så kakan inte tar smak av andra produkter i kylskåpet. Låt den stå där i 30 min.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 min. Tärna sillen. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ihop kesellan med creme fraichen i en skål och smaksätt med matjesssillspadet, citronsaften, salt, vitpeppar och den finhackade eller klippta gräslöken. Blanda först ner lite av kesellablandningen sedan resterande. Rör ner sillen och häll över blandningen i formen. Låt den stå i kylskåp i 4 timmar ( Det går också bra att frysa tårtan). Täck tårtan med finhackad rödlök och vårlök innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.